kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Bezy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny bezy dla wszystkich...

Bezy

Składniki:

Bezy

 

  • białka 4 szt
  • cukier 25 dag
  • sok z 1/2 cytryny
  • starta skórka z 1/2 cytryny
  • rodzynki 5 dag

Sposób przygotowania:

Bezy
Ubijam białka stopniowo dodając cukier, sok i skórkę z cytryny. Stawiam na parze i ubijam, aż zrobi się piana. Dołączam rodzynki i mieszam. Łyżką układam bezy na blasze posmarowanej smalcem i posypanej mąką. Bezy powinny być jednakowej wielkości. Piekę w lekko rozgrzanym piekarniku, raczej suszę niż pieczę. Bezy po upieczeniu powinny być śnieżnobiałe.

Tagi:

bezy