Bezy

Ciastka « poprzedni | następny »
magdalennab offline

Szef Kuchni
Przepisy: 43
zdjęcia: 1 z 1
Bezy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bezy inaczej


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Bezy - SKŁADNIKI:

  • Składniki masy :
  • 8 białek,
  • 40 dag cukru kryształu.
  • Składniki kremu :
  • 8 żółtek,
  • 10 dag cukru,
  • 10 dag masła,
  • 1 paczka cukru waniliowego.
  • Ewentualnie rozpuszczona czekolada do dekoracji

Bezy - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka na sztywną pianę (nie używać do tego aluminiowych naczyń), wsypać cukier i nadal ubijać, aż masa będzie gładka. Zrobić z papieru pergaminowego kornet, włożyć do niego ubitą Masę. Uciętym rogiem kornetu wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na tortownicę lub blachę wyłożoną pergaminem i wysypanym cukrem pudrem. Suszyć w niezbyt gorącym piecu 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjąć z pergaminu i łączyć po 2 sztuki, przekładając kremem. Przyrządzanie kremu. Żółtka z cukrem włożyć do rondelka, wstawić w drugi rondelek z gotującą wodą i mieszać, aż się masa zaparzy. Następnie wyjąć rondelek na podstawkę i mieszać do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, wmieszać cukier waniliowy i połączyć z masą wciąż wymieszanie. Przekładać kremem ciastka.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bezy (strona 1 z 1)  
Gość

yutreswa
gość

2008-12-02 16:09
oklju76ygt5fredwsa
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

fiSCO
gość

2008-12-10 18:59
Jak dla mnie za trudne i zbyt praco i czasochłonne. Ale może się opłaca. Pewnie się nie dowiem :>
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Ania Pęgowska
gość

2008-12-23 17:54
To było super na mojej cuki urodziny zrobiłam Beze wyszły idealnie wszyscy mówili "Super Beze gdzie je kupiłas" ja mówiłam " Sama je zrobiłam smakujom ? " Bardzo dziekuje za wasz przepis czekam na inne.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

martuska
gość

2009-01-06 18:41
hmm... ciekawe sprobuje zrobic takie za chwile
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

xD
gość

2009-02-01 14:31
no ja tez zrobie zobacze czy teściowej bedą smokowały
Skomentuj
Oceń:
0
Cukiernik1992

Cukiernik1992
offline

2009-09-26 21:36
Hmmm, owszem, dobry przepis, ale Ja robiac bezy od razu mieszam bialko z cukrem i podgrzewam do czasu az cukier sie rozpusci w ok 70%, a nastepnie ubijam.
Skomentuj
Oceń:
0
Tit

Tit
offline

2011-12-01 11:23
fajny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Makowo czekoladowe ciasteczka Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym
Paluchy wiedźmy na Halloween Truskawkowe muffiny z kremem czekoladowym Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Waniliowe serduszka z orzechami Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą
Babeczki kokosowo-czekoladowo-orzechowe Pomarańczowo-miodowe bułeczki Muffinki z rabarbarem i kruszonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane