Bezy

Ciastka « poprzedni | następny »
magdalennab - Przepis na: Bezy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 43
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bezy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Bezy inaczej


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Bezy - SKŁADNIKI:

  • Składniki masy :
  • 8 białek,
  • 40 dag cukru kryształu.
  • Składniki kremu :
  • 8 żółtek,
  • 10 dag cukru,
  • 10 dag masła,
  • 1 paczka cukru waniliowego.
  • Ewentualnie rozpuszczona czekolada do dekoracji

Bezy - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka na sztywną pianę (nie używać do tego aluminiowych naczyń), wsypać cukier i nadal ubijać, aż masa będzie gładka. Zrobić z papieru pergaminowego kornet, włożyć do niego ubitą Masę. Uciętym rogiem kornetu wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na tortownicę lub blachę wyłożoną pergaminem i wysypanym cukrem pudrem. Suszyć w niezbyt gorącym piecu 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjąć z pergaminu i łączyć po 2 sztuki, przekładając kremem. Przyrządzanie kremu. Żółtka z cukrem włożyć do rondelka, wstawić w drugi rondelek z gotującą wodą i mieszać, aż się masa zaparzy. Następnie wyjąć rondelek na podstawkę i mieszać do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, wmieszać cukier waniliowy i połączyć z masą wciąż wymieszanie. Przekładać kremem ciastka.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bezy (strona 1 z 1)  
Gość

yutreswa
gość

2008-12-02 16:09
oklju76ygt5fredwsa
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

fiSCO
gość

2008-12-10 18:59
Jak dla mnie za trudne i zbyt praco i czasochłonne. Ale może się opłaca. Pewnie się nie dowiem :>
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Ania Pęgowska
gość

2008-12-23 17:54
To było super na mojej cuki urodziny zrobiłam Beze wyszły idealnie wszyscy mówili "Super Beze gdzie je kupiłas" ja mówiłam " Sama je zrobiłam smakujom ? " Bardzo dziekuje za wasz przepis czekam na inne.
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

martuska
gość

2009-01-06 18:41
hmm... ciekawe sprobuje zrobic takie za chwile
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

xD
gość

2009-02-01 14:31
no ja tez zrobie zobacze czy teściowej bedą smokowały
Skomentuj
Oceń:
0
Cukiernik1992

Cukiernik1992
offline

2009-09-26 21:36
Hmmm, owszem, dobry przepis, ale Ja robiac bezy od razu mieszam bialko z cukrem i podgrzewam do czasu az cukier sie rozpusci w ok 70%, a nastepnie ubijam.
Skomentuj
Oceń:
0
Tit

Tit
offline

2011-12-01 11:23
fajny przepis
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo-cytrynowym Muffiny z kisielem Muffiny owsiane z rodzynkami
Francuskie ciasteczka z makiem Muffiny z jagodami i czekoladą Makowe muffiny z białą czekoladą
Kakaowe babeczki z kremem kawowym Muffiny marmurkowe Rogaliki z dodatkiem ziemniaków
Kruche rogaliki z powidłami Racuchy dyniowe Bułeczki z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane