Biała Dama

Ciasta « poprzedni | następny »
mikunia offline

Kuchcik
Przepisy: 3
zdjęcia: 1 z 1
Biała Dama
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Piękne ciasto o pięknej nazwie.


trudność: łatwe
czas:

Biała Dama - SKŁADNIKI:

  • Na ciasto:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżki kakao
  • Na krem:
  • 05, kg twarogu mielonego do sernika (jak ktoś woli to można dodać danio bedzie słodsze)
  • 2 śnieżki
  • 2 galaertki cytrynowe

Biała Dama - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto : żółtka z cukrem utrzeć mikserem, dodać olej, mąkę na przemian (czyli 0,5 szkl. olej, 0,5 szkl. mąki, 05,szkl cukru i od początku). Później dodać resztę składników. Wymieszać mikserem. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 min w 180 * C .
Krem: 2 śnieżki rozpuszczamy w 1,5 szklance mleka. 2 galaretki rozpuszczamy 2 szklankach wody i 1 szklance cukru. Jak galaretka będzie na pół sztywna dodajemy ubitą śnieżkę i zmielony twaróg.
Ciasto upieczone rozkrajamy na pół i robimy tak zwanego przekładańca (ciasto,krem,ciasto,krem).
WRAZ Z MOJĄ MAMĄ ŻYCZYMY SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biała Dama  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą Ciasto Bawole oczy
Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami Dyniowy sernik z dyniową galaretką
Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto Ciasto czekoladowe
Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią Ślimaczki dyniowe z maślano-cynamonowym wnętrzem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane