Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Biała fasola po egipsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.

Biała fasola po egipsku

Składniki:

Biała fasola po egipsku

 

  • 300 g białej fasoli
  • 2-3 strąki papryki
  • 2-3 ceble
  • 1 łyżka tłuszczu
  • sól
  • curry
  • sos barbecue do smaku

Sposób przygotowania:

Biała fasola po egipsku
Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do fasoli w połowie gotowania. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć nie rumieniąc. Dodać do fasoli razem z przyprawami, odparować pozostałą wodę.

Tagi:

sosy