Strona główna Biała kapusta z koperkiem i kminkiem

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.

Krakowianka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 1
Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nasiona kminku można zastąpić kminkiem mielonym.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg kapusta biała,
  • 2 szt marchew,
  • 3-4 łyżki koperek usiekany,
  • 2 łyżeczki kminek,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku sól

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem. - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, dodać utarte na tarce marchewki, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, wymieszać i zrobić jasną zasmażkę. Połączyć z kapustą, dodać sok z cytryny, kminek, przyprawić do smaku solą i zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek i wymieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane
Wołowina z domową harissą Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie
Szaszłyki wieprzowe  Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami
Tosty z patelni Pączuszki-Racuszki z serka waniliowego Sałatka z warzyw w sosie koperkowo-ziołowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane