Strona główna Biała kapusta z koperkiem i kminkiem

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.

Krakowianka - Przepis na: Biała kapusta z koperkiem i kminkiem. offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nasiona kminku można zastąpić kminkiem mielonym.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg kapusta biała,
  • 2 szt marchew,
  • 3-4 łyżki koperek usiekany,
  • 2 łyżeczki kminek,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku sól

Biała kapusta z koperkiem i kminkiem. - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, dodać utarte na tarce marchewki, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, wymieszać i zrobić jasną zasmażkę. Połączyć z kapustą, dodać sok z cytryny, kminek, przyprawić do smaku solą i zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek i wymieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Domowe hamburgery Budyń o smaku dyni Placuszki z twarogu
Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne Jogurt grecki z pysznymi dodatkami
Deser jogurtowo-cynamonowy Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką
Lekki deser ze śliwkami Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane