Strona główna Biała kapusta zasmażana

Biała kapusta zasmażana.

Warzywa, Kapusta « poprzedni | następny »
mikidziuba - Przepis na: Biała kapusta zasmażana. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 117
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Biała kapusta zasmażana.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

nasza ukochana polska kuchnia


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Biała kapusta zasmażana. - SKŁADNIKI:

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 szt cebuli
  • 1 pęczek koperku
  • ocet
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek mąki
  • masło
  • 1 łyżka cukru

Biała kapusta zasmażana. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą i lekko solimy. Gotujemy ok 30-40 min do momentu aż będzie miękka. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ocet, cukier, masło i sól oraz pieprz do smaku.Wszystko dokładnie mieszamy. Kapustę ponownie dajemy na mały gaz i wsypujemy mąkę. Mieszamy do momentu aż kapusta zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy posiekany koper.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biała kapusta zasmażana.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami
Makaron z dynią i jarmużowym pesto Penne z dynią na słodko Pyszna tarta z dynią
Dyniowe racuszki Dyniowe placuszki z kaszanką Dynia z kiełbasą
Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Serowe kluski z dyniowym puree Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane