mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Biała kapusta zasmażana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nasza ukochana polska kuchnia

Biała kapusta zasmażana.

Składniki:

Biała kapusta zasmażana.

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 szt cebuli
  • 1 pęczek koperku
  • ocet
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek mąki
  • masło
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Biała kapusta zasmażana.

Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą i lekko solimy. Gotujemy ok 30-40 min do momentu aż będzie miękka. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ocet, cukier, masło i sól oraz pieprz do smaku.Wszystko dokładnie mieszamy. Kapustę ponownie dajemy na mały gaz i wsypujemy mąkę. Mieszamy do momentu aż kapusta zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy posiekany koper.

Redakcja poleca: