Strona główna Biała kapusta zasmażana

Biała kapusta zasmażana.

Warzywa, Kapusta « poprzedni | następny »
mikidziuba

Mistrz Kuchni
Przepisy: 118
zdjęcia: 1 z 1
Biała kapusta zasmażana.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

nasza ukochana polska kuchnia


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Biała kapusta zasmażana. - SKŁADNIKI:

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 szt cebuli
  • 1 pęczek koperku
  • ocet
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek mąki
  • masło
  • 1 łyżka cukru

Biała kapusta zasmażana. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą i lekko solimy. Gotujemy ok 30-40 min do momentu aż będzie miękka. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ocet, cukier, masło i sól oraz pieprz do smaku.Wszystko dokładnie mieszamy. Kapustę ponownie dajemy na mały gaz i wsypujemy mąkę. Mieszamy do momentu aż kapusta zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy posiekany koper.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biała kapusta zasmażana.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Zupa ziemniaczana Ryż z mieszanką warzyw
Kartoflanka z dyniową wyspą Zupa jarzynowa z jarmużem Zdrowa surówka  z selera
Zupa fasolowa na boczku Krem warzywny z serkiem Pomidorówka z ryżem i pulpecikami
Zupa krem z dyni Kapuśniak Eli na wędzonce Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane