anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Biała kiełbasa po cygańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ozdobić natką pietruszki

Biała kiełbasa po cygańsku

Składniki:

Biała kiełbasa po cygańsku

 

  • 50 dag białej kiełbasy
  • 10 dag boczku wędzonego.parzonego
  • 25 dag żółtego sera
  • papryka czerwona
  • cebula
  • ostra papryka w proszku
  • olej

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa po cygańsku
Parzoną białą kiełbasę naciąć wzdłuż zostawiając oba końce nieprzekrojone.Boczek i żółty ser pokroić w plasterki.Paprykę umyć,rozkroić,oczyścić z nasion pokroić w paseczki.Cebulę obrać także pokroić w paseczki. Kawałki kiełbasy nafaszerować dekoracyjnie zrolowanymi plasterkami żółtego sera oraz boczku i paseczkami papryki.Oprószyć ostrą papryką.Kiełbaski smażyć razem z cebulą na rozgrzanym oleju lub zapiekać w piekarniku.