domagi

domagi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Biała kiełbasa podana w innej wersji, bo w sosie chrzanowym. Pyszna, rozpływająca się w ustach, pełna aromatów

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Składniki:

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

 

  • 80 dag surowej białej kiełbasy;

 

 

 

  • 2 łyżeczki chrzanu tartego;

 

 

 

  • 2 listki laurowe:

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Lekko rozgrzać patelnię, dodać łyżkę oleju, rozprowadzić po patelni. Na patelnię wrzucić białą kiełbasę i dodać ziele angielskie oraz listki laurowe. Smażyć około 40-50 minut, aż kiełbasa będzie lekko złota z każdej strony, oraz gdy cała woda z niej wypłynie, a z patelni odparuje. W międzyczasie w misce wymieszać śmietany 30% i 18%, mleko oraz chrzan. Zalać kiełbasę sosem i doprowadzić do zagotowania, wyłączyć i od razu podawać.