anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Biała kiełbasa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pomimo tego, że to danie pasuje na Wielkanoc można je jeść przez cały rok. Jest pyszne i na pewno zasmakuje.

Biała kiełbasa z warzywami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Biała kiełbasa z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z warzywami
Porę poszatkować, pieczarki pokroić w mniejsze kawałki i podsmażyć na patelni. Pomidora pokroić w małe kawałki.

Paprykę czerwoną wyjąć z zalewy, jeśli kawałki są większe, należy je przeciąć na pół. Wszystko wrzucić do miski, przyprawić i wymieszać.

Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, wcześniej wysmarowanego margaryną. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu pozbawić je skorupki i przeciąć wzdłuż na pół.

Białe kiełbaski ponacinać, do niewielkich otworów włożyć ostrożnie odrobiny poszatkowanych warzyw (na tyle, na ile to możliwe). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Obok kiełbas ułożyć jajka. Całość wstawić do piekarnika i piec ok. 25-30 minut w 170 st.

Spożywać ciepłe. 
Biała kiełbasa z warzywami
Na sam początek należy przygotować farsz pod kiełbaskę.
Biała kiełbasa z warzywami
Przygotowany farsz wykładamy na naczynie żaroodporne
Biała kiełbasa z warzywami
Następnie dodajemy nacięte białe kiełbaski. Do dziurek po kiełbaskach dodajemy po trochu warzyw.
Biała kiełbasa z warzywami
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 25 minut.
Biała kiełbasa z warzywami
Biała kiełbasa z warzywami- bardzo dobre wielkanocne danie
Biała kiełbasa z warzywami
Biała kiełbasa z warzywami- bardzo dobre wielkanocne danie