paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Biała kiełbaska w boczku i kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kiełbaski owinięte boczkiem podpieczone z kiszoną kapustką gotowaną na wywarze z grzybów. Świetne danie na Wielkanoc.

Biała kiełbaska w boczku i kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała kiełbaska w boczku i kapuście

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Namoczone w wodzie suszone grzyby pokroić a wody z grzybów nie wylewać tylko rozpuścić w niej kostkę grzybową a następnie do wywaru dodać pokrojone grzyby, poszatkowaną kapustę, czosnek roztarty z solą i przyprawy.

Całość na wolnym ogniu aż kapusta będzie miękka. Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć z każdej strony. Do brytfanki włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski.

Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć i wyłożyć między kiełbaski. Całość piecz około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło.  
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć z każdej strony
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Kapustę przepłukać i poszatkować. Do kapusty wlać wywar grzybowy, dodać pokrojone grzyby, czosnek roztarty z solą i przyprawy.
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Cebulę obrać pokroić w piórka, podsmażyć
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Do brytfanki włożyć kapustę a na nią wyłożyć kiełbaski.