Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyrlandia według Buni

Biała na puree ziemniaczano-fasolowym

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Pomysł na podanie gotowanej lub pieczonej białej kiełbasy .

Biała na puree ziemniaczano-fasolowym

Składniki:

Biała na puree ziemniaczano-fasolowym

 

  • 4 małe białe kiełbaski gotowane, parzone lub pieczone ( jak są duże to 2 )
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ½ szklanki puree ziemniaczano-fasolowego

 

Sposób przygotowania:

Biała na puree ziemniaczano-fasolowym
Foremkę do zapiekania natłuścić olejem .Wyłożyć puree ziemniaczano-fasolowe .W puree wcisnąć kiełbaski .
Piekarnik rozgrzać do 180 * C .Wstawić foremkę z zapiekanką i trzymać w piekarniku ok. 20 -30 minut ( zależy czy wstawia się ciepłą czy zimną zapiekankę ).
Wyjąć udekorować gałązkami koperku .