Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Biała pasta kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna pasta to ciekawa alternatywa na codzienne kanapki. Może służyć także jako dodatek do mięs lub wędlin.

Biała pasta kanapkowa

Składniki:

Biała pasta kanapkowa

 

  • 3 jajka
  • 1/2 selera
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól ziołowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Biała pasta kanapkowa
Jajka gotujemy w tradycyjny sposób, tak samo jak selera. Gdy będą już gotowe chłodzimy je i obieramy. Następnie rozdrabniamy je w blenderze na gładką masę. Także ostudzonego selera obieramy, kroimy na małe kawałki i rozcieramy. Do całości dodajemy chrzan i doprawiamy solą ziołową i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Chłodzimy przed podaniem.