zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Białe ciasto bakaliowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Biszkopt z prostą masą z dodatkiem ajerkoniaku

Białe ciasto bakaliowe

Składniki:

Białe ciasto bakaliowe

 

Sposób przygotowania:

Białe ciasto bakaliowe
Upiec swój ulubiony biały biszkopt i przekroić go na dwa placki.Jedną część biszkoptu pokruszyć. Śmietanę ubić ze śnieżkami i podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokruszony biszkopt i wylać go na cały placek. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Do drugiej części śmietany delikatnie wlać ajerkoniak, dodać rozpuszczoną czekoladę, migdały, kokos i żelatynę rozpuszczoną w małęj ilości wody-wszystko delikatnie wymieszać i wylać na ciasto. Udekorować kokosem i migdałami.

Tagi:

czekolada