pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Białe, słodkie sajgonki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Białe, słodkie owieczki... yyy sajgonki dla mojego smoka od szczurka.

Białe, słodkie sajgonki

Składniki:

Białe, słodkie sajgonki

 

  • 30 dag białego sera
  • 3-4 łyżki cukru
  • 100g wiórków kokosowych
  • 165 ml deserowego mleczka kokosowego
  • 2 szklanki namoczonego w gorącej wodzie makaronu ryżowego nitki
  • opakowanie papieru ryżowego (12 sztuk)
  • olej

Sposób przygotowania:

Białe, słodkie sajgonki
Makaron ryżowy przygotować według przepisu. Nie gotować tylko wrzucić do wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem 3 minuty. Następnie odcedzić. Biały ser rozgnieść widelcem wymieszać z cukrem i 8 łyżkami wiórków kokosowych. Do masy serowej dodać makaron i wszystko razem wymieszać. Papier ryżowy zmoczyć w letniej wodzie, nałożyć na niego masę serową i zawijać w ruloniki tak jak na opakowaniu. Olej rozgrzać na głębokiej patelni i krótko smażyć sajgonki. Usmażone sajgonki przełożyć na talerz, polać mleczkiem kokosowym i posypać wiórkami. Smacznego!

Tagi:

makaron sery ser