AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Białe szparagi z tartą bułką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chyba najprostsze do zrobienia danie ze szparagów - gotowane szparagi podane ze zrumienioną tarta bułką oraz koperkiem.

Białe szparagi z tartą bułką i koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Białe szparagi z tartą bułką i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Białe szparagi z tartą bułką i koperkiem
Szparagi myjemy i oczyszczamy. Odcinamy dolne zdrewniałe końcówki ( można je zostawić do zupy ). Układamy w wysokim garnku łepkami do góry, zalewamy osoloną i osłodzoną wodą. Gotujemy około 15-25 minut ( w zależności od grubości szparagów, bardzo cienkim pewnie wystarczy 10 minut gotowania ). Ugotowane szparagi odcedzamy, kładziemy na talerze. Polewamy tartą bułką zrumienioną na tłuszczu, posypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO :)
Białe szparagi z tartą bułką i koperkiem
Szparagi myjemy, oczyszczamy, odcinamy dolne zdrewniałe końcówki. Gotujemy w zależności od grubości szparagów ok. 15-25 minut.