aszor3

aszor3

Kucharz
[Przepisów: 6]

Białkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasto, jak robimy jabłecznik to zostanie nam na bialkowiec

Białkowiec

Składniki:

Białkowiec

 

  • 3 szklanki maki
  • 1 szklanka białek
  • 1 szklanka oleju
  • 1,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki letniego mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • esencja waniliowa

 

Sposób przygotowania:

Białkowiec
Białka ubijać w misce mikserem na najwyższych obrotach, stopniowo dodawać cukier, następnie ubijając wlewać stopniowo do piany olej, mleko,make z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i esencje waniliową. Wyrobione ciasto wylać na blachę obłożoną papierem do pieczenia i piec 45 min w temperaturze 180 C . Ciasto można polać polewą czekoladową.

Tagi:

mak