Białkowiec

Biszkopty « poprzedni | następny »
Justyna92 - Przepis na: Białkowiec offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 448
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Białkowiec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Idealne ciasto na wykorzystanie pozostałych białek . Delikatne z bakaliami


trudność: łatwe
czas:

Białkowiec - SKŁADNIKI:

  • szklanka białek
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szkl letniego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Białkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem na sztywną masę. Następnie wlewać po trochę na przemian olej , mleko i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto miksować do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Białkowiec (strona 1 z 1)  
reanja

reanja
offline

2013-10-25 16:34
Do tej pory robiłam tylko bezy- teraz spróbuje Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto cytrynowe Śmietanowiec z brzoskwiniami Puchatek, czyli ciasto z kremem
Ciasto z majonezem i kakao Rolada biszkoptowa z musem brzoskwiniowym Kakaowe z bananami
Ciasto z delicjami, galaretką i kremem Rafaello kokosowo-brzoskwiniowe Potrójnie truskawkowe
Biszkopt  królewski Wuzetka, czyli ciasto W-Z Słonecznikowiec, czyli ciasto ze słonecznikiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane