Białkowiec

Biszkopty « poprzedni | następny »
Justyna92 - Przepis na: Białkowiec offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 448
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Białkowiec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Idealne ciasto na wykorzystanie pozostałych białek . Delikatne z bakaliami


trudność: łatwe
czas:

Białkowiec - SKŁADNIKI:

  • szklanka białek
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szkl letniego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Białkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem na sztywną masę. Następnie wlewać po trochę na przemian olej , mleko i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto miksować do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Białkowiec (strona 1 z 1)  
reanja

reanja
offline

2013-10-25 16:34
Do tej pory robiłam tylko bezy- teraz spróbuje Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kakaowe ciasto z masą serkową Biszkoptowy przekładaniec z aronią Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Jabłkowy przekładaniec Ananasowiec z kokosem Weekendowe ciacho
Ciemny biszkopt na oleju Ciasto z malinami i truskawkami Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym
Biszkopt kakaowy I Niebiańskie ciasto dla dorosłych Kosmiczne ciasto szpinakowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj