Białkowiec

Biszkopty « poprzedni | następny »
Justyna92

Srebrny Ekspert
Przepisy: 521
zdjęcia: 1 z 5
Białkowiec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Idealne ciasto na wykorzystanie pozostałych białek . Delikatne z bakaliami


trudność: łatwe
czas:

Białkowiec - SKŁADNIKI:

  • szklanka białek
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szkl letniego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Białkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem na sztywną masę. Następnie wlewać po trochę na przemian olej , mleko i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto miksować do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Białkowiec (strona 1 z 1)  
reanja

reanja

2013-10-25 16:34
Do tej pory robiłam tylko bezy- teraz spróbuje Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch  Przekładaniec Agi
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką Biszkopt z jabłkami i kokosem
Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher Tort orzechowy na moje 30 urodziny
Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe Ciasto łaciate  na oleju

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane