Białkowiec

Biszkopty « poprzedni | następny »
Justyna92 - autor przepisu Białkowiec offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 330
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Białkowiec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Idealne ciasto na wykorzystanie pozostałych białek . Delikatne z bakaliami


trudność: łatwe
czas:

Białkowiec - SKŁADNIKI:

  • szklanka białek
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szkl letniego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Białkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem na sztywną masę. Następnie wlewać po trochę na przemian olej , mleko i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto miksować do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.



Komentarze do Białkowiec (strona 1 z 1)  
reanja

reanja
offline

2013-10-25 16:34
Do tej pory robiłam tylko bezy- teraz spróbuje Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Prosty baranek wielkanocny Biszkopt migdałowy Kokosowa rolada z truskawkami i kiwi
Ciasto z masą pomarańczowa i niebieską Kokosowa przyjemność Pyszne ciasto W–Z, czyli WuZetka
Biszkopt z budyniowym kremem i delicjami Ciasto przekładane słonecznikiem Babka na mące ziemniaczanej
Ciasto z delicjami Biszkopt z masą koksową Piankowy miętusek
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane