Białkowiec

Biszkopty « poprzedni | następny »
Justyna92 - Przepis na: Białkowiec offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 437
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Białkowiec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Idealne ciasto na wykorzystanie pozostałych białek . Delikatne z bakaliami


trudność: łatwe
czas:

Białkowiec - SKŁADNIKI:

  • szklanka białek
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szkl letniego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Białkowiec - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić z cukrem na sztywną masę. Następnie wlewać po trochę na przemian olej , mleko i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto miksować do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Białkowiec (strona 1 z 1)  
reanja

reanja
offline

2013-10-25 16:34
Do tej pory robiłam tylko bezy- teraz spróbuje Twojego przepisu:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Rolada z nadzieniem jabłkowym Czekoladowo-gruszkowe Ciasto kokosowe Bounty
Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi Ciasto z jabłkami Torcik na zimno
Torciki z musem i pianką truskawkową Biszkopt z galaretkami Oczka serowo-kokosowe
Biszkopt na tort Biszkopt z serkiem mascarpone i galaretką Ciasto Cytrynka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane