Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Białkowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealne ciasto na wykorzystanie pozostałych białek . Delikatne z bakaliami

Białkowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Białkowiec

 

  • szklanka białek
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szkl letniego mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

Sposób przygotowania:

Białkowiec
Białka ubić z cukrem na sztywną masę. Następnie wlewać po trochę na przemian olej , mleko i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto miksować do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Białkowiec
Do ubitych białek dodawać na przemian mleko olej i mąkę
Białkowiec
Ciasto dokładnie ubijać na połączenia się składników
Białkowiec
Pod koniec dodać bakalie i wymieszać łyżką
Białkowiec
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec

Tagi:

bakalie