jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na odmianę przekąska owocowa- szaszłyki truskawkowe, oczywiście biało-czerwone.

Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.

 

  • 1/2 kg truskawek
  • 200 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • cukier z prawdziwą wanilią
  • listki mięty do dekoracji
  • patyczki szaszłykowe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.
Obieramy truskawki, myjemy je i osuszamy. Nabijamy truskawki ciasno na patyczki wybierając truskawki od największej do najmniejszej. Do ostatniej truskawki wbijamy listki mięty do dekoracji. Ubijamy schłodzoną śmietankę dodając cukier z wanilią i cukier puder. Układamy szaszłyki na talerzu. Przekładamy bitą śmietankę do szprycy i dekorujemy nią szaszłyki.
Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.
Obieramy truskawki, myjemy je i osuszamy.
Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.
Przekładamy bitą śmietankę do szprycy i dekorujemy nią szaszłyki.
Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.
Układamy szaszłyk truskawkowe i na talerzu