kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Biały barszcz po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biały barszcz kojarzy mi się z dzieciństwem i wakacjami w Bieszczadach

Biały barszcz po mojemu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biały barszcz po mojemu

 

 

Sposób przygotowania:

Biały barszcz po mojemu
Na samym początku należy zagotować wodę z 2 łyżeczkami soli. Następnie przez praskę przeciskamy czosnek, który wraz z zielem angielskim i liściem laurowym wsypujemy do garnka. Gdy woda jest już zagotowana wlewamy zaczyn na żur śląski. W tym samym czasie w kubku w 3/4 wody rozpuszczamy 2 łyżki mąki pszennej. W chwili uzyskania jednolitej masy, wlewamy ją do garnka cały czas mieszając.W kolejnym etapie wbijamy surowe jajko do barszczu i dokładnie go roztrzepujemy. Na oddzielnym palniku gotujemy 2 jajka na twardo. Na talerzu umieszczamy pokrojoną kiełbaskę wiejską i kawałek białego sera. Gotowy barszcz wlewamy na talerz. Dodatkowo barszcz można podawać z kromką wiejskiego chleba. Smacznego!!!
Biały barszcz po mojemu
Zaczyn na żur śląski z odrobiną mąki pszennej nadaje się na biały barszcz
Biały barszcz po mojemu
Zaczyn na żur został połączony już z wodą
Biały barszcz po mojemu
Rozrabiamy mąkę pszenną w kubku z wodą
Biały barszcz po mojemu
Całość należy chwileczkę gotować, aby biały barszcz wlewać ciepły na talerz