Strona główna Biały ser smażony

Biały ser smażony

Sery « poprzedni | następny »
kalina027 - Przepis na: Biały ser smażony offline

Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Biały ser smażony
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

wiem że zapach białego sera jest dość nieprzyjemny ale na koniec efekt jest super.


trudność: trudne
czas:

Biały ser smażony - SKŁADNIKI:

  • ok.1 kg białego sera(jeśli można zdobyć taki samodzielnie robiony nie ze sklepu to rewelacja)
  • 2 łyżki MASŁA
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • sól,pieprz,
  • majeranek,bazylia,kminek co kto lubi.

Biały ser smażony - PRZYGOTOWANIE:

ser pokruszyć do glinianego garnka i odstawić w ciepłe miejsce.Gdy po kilku dniach straci swa świeżość i pojawi się zapaszek świadczący o zgliwieniu, wyłożyć do garnka na stopione masło.Smażyć na bardzo małym ogniu, stale mieszając aby ser się stopił.Podgrzewać aż masa będzie jednolita.Wlać śmietanę i wbić jajka dobrze wymieszać i odczekać aż się zetną.Doprawić solą i przyprawami (wedle uznania) wylać masę na talerz i wystudzić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biały ser smażony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Naleśniki z porzeczkami Leniwce z białego sera Polędwiczki drobiowe z żółtym serem i cebulką
Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Pierogi z serkiem i jagodami Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Pizza z warzywami i fetą Twarożek z żurawiną Faszerowane papryki
Ser biały z pomidorami Paprykowy serek w omlecie Marynowany ser w oleju

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane