iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bieszczadzka tortilla z kaszanką i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Coś domowego innego, dlaczego nie. Wykorzystałam placki chlebowe, ciut grubsze od tortilli do tego swojska kaszanka i dużo warzyw, smakuje wyśmienicie.

Bieszczadzka tortilla z kaszanką i warzywami

Składniki:

Bieszczadzka tortilla z kaszanką i warzywami

 

  • 2 placki chlebowe lub tortilla

 

  • 2 szt kaszanki

 

 

 

 

  • 1 cebula czerwona

 

 

  • musztarda

Sposób przygotowania:

Bieszczadzka tortilla z kaszanką i warzywami
Placki kładziemy na suchej gorącej patelni. Kaszankę wyciągamy z osłonki i kroimy w plasterki. Na jednej połowie placka układamy kaszankę zmniejszamy ogień i czekamy aż się podgrzeje.

Ściągamy z patelni drugą polówkę smarujemy musztardą. Ogórka i pomidora kroimy w plasterki układamy na kaszance.

Korniszony kroimy w słupki wraz z sałata dodajemy do placków. Zamykamy placek i podajemy na ciepło.