Bigos

Bigosy « poprzedni | następny »
monikaw993 - Przepis na: Bigos offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 52
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Bigos
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bigos jest tradycyjną i smaczną polską potrawą.


trudność: średne
czas:

Bigos - SKŁADNIKI:

Bigos - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą lub wywarem mięsnym i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia aż będzie miękka. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie pukamy kapustę kiszoną, kroimy na drobno i dodajemy do kapusty słodkiej (gdy będzie już miękka). Dodajemy podsmażoną kiełbasę oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Najlepszy smak bigos będzie miał następnego dnia, gdy wszystkie składniki przejdą sobą. SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Kapuściany kociołek Zupa warzywna z pomidorami Bigos wieloskładnikowy
Kapusta duszona z pomidorami Leczo z cukinii z fasolka szparagową Bigosik na lato
Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów Bigosik z młodych warzyw Bigos z cukinii i pomidorów
Proste leczo Elfi Bigos wg Gosi z kalafiorem Bigos z papryką czerwoną

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane