Bigos

Bigosy « poprzedni | następny »
monikaw993

Mistrz Kuchni
Przepisy: 52
zdjęcia: 1 z 5
Bigos
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bigos jest tradycyjną i smaczną polską potrawą.


trudność: średne
czas:

Bigos - SKŁADNIKI:

Bigos - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą lub wywarem mięsnym i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia aż będzie miękka. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie pukamy kapustę kiszoną, kroimy na drobno i dodajemy do kapusty słodkiej (gdy będzie już miękka). Dodajemy podsmażoną kiełbasę oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Najlepszy smak bigos będzie miał następnego dnia, gdy wszystkie składniki przejdą sobą. SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Wegański bigos warzywny z białkową lekką wkładką Tradycyjny bigos z mięsem, grzybami i śliwkami Bigos świąteczny na rosole
Bigos z kapusty kiszonej Bigos z pieczarkami Bigos domowy mięsny
Bigos pikantny z czosnkiem Bigos z grzybami z piekarnika Bigos na czerwonym winie
Bigos z białej kapusty z warzywami i schabem Bigos mojej mamy Bigos z suszonymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane