Bigos

Bigosy « poprzedni | następny »
monikaw993

Mistrz Kuchni
Przepisy: 52
zdjęcia: 1 z 5
Bigos
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bigos jest tradycyjną i smaczną polską potrawą.


trudność: średnie
czas:

Bigos - SKŁADNIKI:

Bigos - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą lub wywarem mięsnym i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia aż będzie miękka. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie pukamy kapustę kiszoną, kroimy na drobno i dodajemy do kapusty słodkiej (gdy będzie już miękka). Dodajemy podsmażoną kiełbasę oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Najlepszy smak bigos będzie miał następnego dnia, gdy wszystkie składniki przejdą sobą. SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie Tradycyjny bigos
Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki Tradycyjny bigos
Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi Bigos Babci Wandy
Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami  Bigos z mięsem i kiełbasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane