pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Bigos

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry, najlepiej smakuje na drugi dzień

Bigos Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos

 

  • 1 litr kapusty kwaśnej
  • 2 liście laurowe
  • szczypta ziela angielskiego
  • pół szklanki oleju
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • przyprawa do bigosu wg uznania
  • 60 dag mięsa wieprzowego bez kości
  • 60 dag boczku
  • 60 dag kiełbasy zwyczajnej
  • szczypta kminku
  • główka kapusty białej

Sposób przygotowania:

Bigos
Kapustę białą pokroić, zagotować. Kwaśną kapustę zagotować. Kiełbasę z boczkiem podsmażyć, mięso wieprzowe usmażyć na trochu oleju. Białą kapustę odcedzić nie całkiem, a kwaśną całkowicie. Połączyć je razem. Podsmażony boczek, kiełbasę i mięso wieprzowe połączyć razem z kapustami, dodać wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać porządnie. Podusić na chwile na małym ogniu.
Bigos
Należy mieszać podczas gotowania
Bigos
Ugotowany przełożyć na talerzyki