Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bigos to potrawa, której nie może zabraknąć na moim stole, Mój mąż go uwielbia.

Bigos Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos

 

  • 1 kg kapusta biała,
  • 1 kg kapusta kiszona,
  • 1 sztuka cebula,
  • 15 dag kiełbasa,
  • 10 dag wędzony boczek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 sztuka liść laurowy Prymat,
  • 4 ziarenka ziele angielskie Prymat,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki tłuszcz,
  • 10 dag mięso wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Świeżą kapustę należy drobno poszatkować. Kapustę kiszoną pokroić drobniej, przełożyć ją do garnka i zalać wodą. Gotować ją bez przykrycia. Następnie dodać do niej świeżą kapustę. Cebulkę drobniutko poszatkować, dodać do kapusty. Mięso, kiełbasę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu i dodać do kapusty. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Bigos
bigos
Bigos
bigos