Bigos Cygański

Bigosy « poprzedni | następny »
shimetsu - Przepis na: Bigos Cygański offline

Szef Kuchni
Przepisy: 47
Bigos Cygański
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny bigos, kiedy tradycyjny już nam się znudził.


trudność: średne
czas:

Bigos Cygański - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 4,5 Cebuli
  • 1 przecier pomidorowy
  • Trochę ketchupu do smaku
  • Trochę oleju do smażenia
  • Czosnek do smaku

Bigos Cygański - PRZYGOTOWANIE:

Usmażyć małe kuleczki z mięsa mielonego, przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulę z pieczarkami (duże kawałki), przełożyć do klopsików. Pokroić ogórki i paprykę w paseczki, dorzucić do garnka i wymieszać. Dodać ketchup i przecier. Wszystko gotować 3o min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos Cygański  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane