Bigos Cygański

Bigosy « poprzedni | następny »
shimetsu

Szef Kuchni
Przepisy: 47
Bigos Cygański
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny bigos, kiedy tradycyjny już nam się znudził.


trudność: średnie
czas:

Bigos Cygański - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 4,5 Cebuli
  • 1 przecier pomidorowy
  • Trochę ketchupu do smaku
  • Trochę oleju do smażenia
  • Czosnek do smaku

Bigos Cygański - PRZYGOTOWANIE:

Usmażyć małe kuleczki z mięsa mielonego, przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulę z pieczarkami (duże kawałki), przełożyć do klopsików. Pokroić ogórki i paprykę w paseczki, dorzucić do garnka i wymieszać. Dodać ketchup i przecier. Wszystko gotować 3o min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos Cygański  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie Tradycyjny bigos
Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki Tradycyjny bigos
Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi Bigos Babci Wandy
Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami  Bigos z mięsem i kiełbasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane