Bigos Cygański

Bigosy « poprzedni | następny »
shimetsu - Przepis na: Bigos Cygański offline

Szef Kuchni
Przepisy: 47
Bigos Cygański
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny bigos, kiedy tradycyjny już nam się znudził.


trudność: średne
czas:

Bigos Cygański - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 4,5 Cebuli
  • 1 przecier pomidorowy
  • Trochę ketchupu do smaku
  • Trochę oleju do smażenia
  • Czosnek do smaku

Bigos Cygański - PRZYGOTOWANIE:

Usmażyć małe kuleczki z mięsa mielonego, przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulę z pieczarkami (duże kawałki), przełożyć do klopsików. Pokroić ogórki i paprykę w paseczki, dorzucić do garnka i wymieszać. Dodać ketchup i przecier. Wszystko gotować 3o min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos Cygański  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z pulpetami Bigos z prawdziwkami Bigos z kapusty pekińskiej
Kapuściany kociołek Zupa warzywna z pomidorami Bigos wieloskładnikowy
Kapusta duszona z pomidorami Leczo z cukinii z fasolka szparagową Bigosik na lato
Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów Bigosik z młodych warzyw Bigos z cukinii i pomidorów

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane