Bigos Cygański

Bigosy « poprzedni | następny »
shimetsu

Szef Kuchni
Przepisy: 47
Bigos Cygański
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny bigos, kiedy tradycyjny już nam się znudził.


trudność: średnie
czas:

Bigos Cygański - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 4,5 Cebuli
  • 1 przecier pomidorowy
  • Trochę ketchupu do smaku
  • Trochę oleju do smażenia
  • Czosnek do smaku

Bigos Cygański - PRZYGOTOWANIE:

Usmażyć małe kuleczki z mięsa mielonego, przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulę z pieczarkami (duże kawałki), przełożyć do klopsików. Pokroić ogórki i paprykę w paseczki, dorzucić do garnka i wymieszać. Dodać ketchup i przecier. Wszystko gotować 3o min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos Cygański  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Szybki bigos wieprzowy Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie
Tradycyjny bigos Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki
Tradycyjny bigos Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi
Bigos Babci Wandy Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane