shimetsu

shimetsu

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Bigos Cygański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny bigos, kiedy tradycyjny już nam się znudził.

Bigos Cygański

Składniki:

Bigos Cygański

 

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 4,5 Cebuli
  • 1 przecier pomidorowy
  • Trochę ketchupu do smaku
  • Trochę oleju do smażenia
  • Czosnek do smaku

 

Sposób przygotowania:

Bigos Cygański
Usmażyć małe kuleczki z mięsa mielonego, przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulę z pieczarkami (duże kawałki), przełożyć do klopsików. Pokroić ogórki i paprykę w paseczki, dorzucić do garnka i wymieszać. Dodać ketchup i przecier. Wszystko gotować 3o min.

Tagi:

mięso bigos