goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Bigos Gieni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prawdziwie myśliwski bigos, uwielbiam go

Bigos Gieni

Składniki:

Bigos Gieni

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos Gieni
Grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy go, odcedzamy i grzybki drobno kroimy. Z kapusty odciskamy nadmiar kwasu, płuczemy, gotujemy do miękkości. Mięso zapiekamy, lub podsmażamy, kiełbasę kroimy w plasterki, boczek drobno siekamy. Cebulkę kroimy w plasterki, podsmażamy. Do kapusty dodajemy przyprawy, grzyby wraz z wodą w której się gotowały. Następnie dodajemy mięsa, cebulę oraz śliwki pokrojone w paseczki. Całość zalewamy winem i dusimy.