Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bigos hultajski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Kapustę zalać bulionem z wołowego mięsa, posolić, doprawić pieprzem i dusić.

Bigos hultajski

Składniki:

Bigos hultajski

 

  • 1 l kiszonej kapusty
  • kilka szklanek bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki tłuszczu
  • 3/4 kg mięsa wołowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos hultajski
Kapustę zalać bulionem z wołowego mięsa, posolić, doprawić pieprzem i dusić. Pozostałe z bulionu mięso pokrajać w kostkę, zmieszać z kapustą, podbić mąką podsmażoną w tłuszczu i dusić dopóki nie ściemnieje mieszając aby nie przystała do rondla. Przed podaniem dobrze jest obłożyć kapustę podsmażoną kiełbasą.