Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bigos na karkówce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Domowy bigos – prosty przygotowaniu i bardzo smaczny

Bigos na karkówce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos na karkówce

 

Sposób przygotowania:

Bigos na karkówce
Kapustę płuczemy, kroimy, zalewamy około 1l wody i obgotowujemy przez około 15 minut. Odcedzamy, przelewamy zimna wodą, odcedzamy, zalewamy około 1l wody dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz i pokrojoną łopatkę. Gotujemy pod przykryciem przez około godzinę, mieszając co jakiś czas i w razie potrzeby podlewając wodą. Cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy. Dodajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy wraz z puszką pomidorów i koncentratem pomidorowym następnie dodajemy połamane suszone grzybki – gotujemy przez około 30-40 minut, Doprawiamy do smaku. Najlepszy następnego dnia bądź kolejnego o ile coś zostanie :) Smacznego
Bigos na karkówce
Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy z dodatkiem na małym ogniu
Bigos na karkówce
Dodajemy pokrojona w kostke karkówkę oraz reszte składników

Tagi:

bigos