ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Bigos parówkowy z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obiad na stole w pół godziny.

Bigos parówkowy z fasolką szparagową

Składniki:

Bigos parówkowy z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Bigos parówkowy z fasolką szparagową
Parówki kroimy na plastry. Cebulę siekamy drobno. Oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy cebulę i parówki. Smażymy. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Gdy zmięknie, odcedzamy. Na patelnię z parówkami wkrawamy por (krążki) oraz dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew. Dolewamy wody, solimy, pieprzymy i dusimy wszystko razem aż składniki zmiękną. Wtedy dodajemy fasolkę, dusimy razem przez chwilę, dodajemy przecier pomidorowy. Podajemy na gorąco z pieczywem bądź z ziemniakami.