Yankess

Yankess

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Bigos po Radomsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój osobisty przepis na bigos po Radomsku czyli miasta w którym mieszkam. Bardzo smaczny i pożywczy.

Bigos po Radomsku

Składniki:

Bigos po Radomsku

 

Sposób przygotowania:

Bigos po Radomsku
Naszykować garnek. Kapustę szatkujemy a następnie wrzucamy do garnka. Zalewamy bardzo małą ilością zimnej wody. Przyprawić zielem angielskim, liśćmi laurowymi a następnie gotować na małym ogniu około 1 godziny i 20 minut. Teraz należy oczyścić i pokroić w kostkę nasze żeberka. Potem zalać grzyby wrzątkiem na godzinę. Odsączyć z nich wodę, pokroić w cienkie paski i wrzucić do gotującej się kapusty. Przygotowane wcześniej żeberka smażymy na patelni na złocisty kolor a następnie na tej samej patelni smażymy kiełbasę. Dodajemy je do garnka z kapustą i smażymy cebulą którą również dodajemy do głównego garnka. Gotujemy to wszystko przez około 60 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu przyprawiamy wedle uznania majerankiem, solą i pieprzem. Następnie przez 3 dni gotujemy nasz bigos przez godzinę dziennie na wolnym ogniu. Czwartego dnia nasz bigos jest gotowy i można go spożywać.