iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bigos studencki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki prosty ale za to jakże smaczny bigosik, mało składników , łatwy w zrobieniu . Można go odgrzewać do woli, za każdym razem lepszy.

Bigos studencki

Składniki:

Bigos studencki

 

  • 1 kg kapusty kiszonej

 

  • 1 kg kiełbasy zwyczajnej

 

  • 400 g przecieru pomidorowego

 

 

  • olej

 

  • 4 cebule

 

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos studencki
Kapustę kiszoną gotujemy ok 40 min z dodatkiem liścia laurowego. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule kroimy w kostkę , kiełbasę także kroimy w kostkę.

 Na dużej patelni na oleju podsmażamy pokrojona cebule z kiełbasą. Dodajemy pokrojone pieczarki. doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Posypujemy czerwoną papryką . Mieszamy. dodajemy przecier pomidorowy , jeszcze chwilę smażymy.

Zawartość patelni dodajemy do ugotowanej kapusty, mieszamy i gotujemy ok 10 min. Odstawiamy . 

Tagi:

bigos