aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Bigos świąteczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny bigos na swieta, polecam

Bigos świąteczny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos świąteczny

 

Sposób przygotowania:

Bigos świąteczny
Kapustę kiszoną płuczemy trzy razy. Przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą do wysokości kapusty i gotujemy. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni podsmażamy pokrojone mięsa w kostkę i dodajemy do kapusty. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę i przekładamy do garnka z bigosem. W rondelku gotujemy ok. 5 minut grzyby i przelewamy je wraz z wodą do naszego dania. Bigos gotujemy ok. 3 godzin na małym ogniu, co jakiś czas mieszamy. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.i majeranek.
Bigos świąteczny
kapuste kiszona pluczemy i gotujemy z przyprawami
Bigos świąteczny
miesa kroimy w kostke i podsmazamy na patelni
Bigos świąteczny
podsmazamy pokrojona kielbase i boczek .
Bigos świąteczny
wlewamy grzybki do kapusty i mieszamy calosc