kajol695

kajol695

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Bigos wg kajol695

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój przepis na pyszny bigos

Bigos wg kajol695 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos wg kajol695

 

  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 2 spore cebule
  • 40 dag kiełbasy
  • 2 listki laurowe
  • 1 szklanka esencjonalnego rosołu z kostki
  • sól
  • koncentrat pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Bigos wg kajol695
Cebule pokroić w niewielką kostkę i zeszklić na tłuszczu.Kapustę oczyścić i jak najdrobniej poszatkować. Dusić przez 5 minut.Rosół z kostki wymieszaj z koncentratem pomidorowym i duś na małym ogniu bez przykrycia przez 20 minut. Wędlinę pokrój w kostkę dodaj do bigosu i gotuj jeszcze przez 5 minut. dopraw solą i pieprzem do smaku możesz posypać na wierzchu zieleniną.

Smacznego !
Bigos wg kajol695
Pokrojona w dużą kostkę kiełbasa która zaraz zostanie wrzucona do garnka.
Bigos wg kajol695
Gotowy już pyszny bigos doskonały na obiad dla całej rodziny.

Tagi:

kielbasa bigos