Bigos Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Bigos  Yvonne

Składniki:

Bigos Yvonne

 

  • 1 kg kapusta kiszona,
  • 30 dkg kapusta biała słodka,
  • 4 szt suszone borowiki,
  • 10 dkg pieczarki,
  • 1 szt mała czerwona cebula,
  • 15 dkg pieczony filet z indyka,
  • 1 szt pojedyńcza pierś z kurczaka,
  • kminek Prymat,
  • pieprz bałkański,
  • 2 szt liść laurowy Prymat,
  • 5 szt ziele angielskie Prymat,
  • 2 kostki bulion wołowy

Sposób przygotowania:

Bigos Yvonne
Najpierw kapustę kiszoną ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i pokruszonymi suszonymi grzybami. Kapustę słodką posiekać i ugotować osobno. Pierś z kurczaka i filet z indyka pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pieczarki posiekać. Na rozgrzaną suchą teflonową patelnię wrzucać kolejno (i smażyć cały czas mieszając): pierś z kurczaka, po chwili pieczarki, cebulę i filet z indyka. Z kapusty kiszonej wyjąć przyprawy. Kapustę białą odcedzić i wraz z kostkami rosołowymi i kminkiem dodać do kiszonej. Następnie wrzucić do garnka zawartość patelni i dobrze wymieszać. Zagotować na jak najmniejszym ogniu. Wynieść w chłodne miejsce (lub po ostygnięciu włożyć do lodówki). Następnego dnia bigos ponownie zagotować i schłodzić. Trzeciego dnia czynność powtórzyć. Przed podaniem wymieszać z pieprzem bałkańskim.