Triniti

Triniti

Kucharz
[Przepisów: 11]

Bigos z cukini

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sezonowy bigos na jesienne dni.

Bigos z cukini

Składniki:

Bigos z cukini

 

  • Cukinia lub kabaczek
  • Mała marchew
  • Mała pietruszka
  • Kawałek selera
  • Kostka rosołowa
  • Kiełbasa cienka
  • Cebula
  • Pomidory świeże lub z puszki
  • Koncentrat pomidorowy
  • Papryka czerwona,zielona i żółta
  • Natka pietruszki (sporo)
  • Przyprawy: pieprz,Vegeta,ja dodaję odrobinę przyprawy Kebab-gyros.

Sposób przygotowania:

Bigos z cukini
Cukinię obrać,usunąć pestki,wypłukać i pokroić w kostkę.Wrzucić do garnka i podlać odrobiną wody.Dorzucić kostkę rosołową,pieprz w ziarnkach listek laurowy.Papryki umyć.usunąć nasiona i pokroić w kostkę.wrzucić do duszącej się cukini.Marchew,pietruszkę i seler obrane zetrzeć na tarce.wrzucić do pozostałych składników.Kiełbasę pokrojoną w kostkę podsmażyć na patelni.Potem udusić cebulę pokrojoną w półplasterki z koncentratem pomidorowym.Pomidory umyć,sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Wszystko razem gotować.Na koniec doprawić do smaku przyprawami i dodać umytą i posiekaną natkę pietruszki.Pozostawić pod przykryciem na ok 15 min.