renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Bigos z cukini z parówkami i buraczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajna odmiana dla tradycyjnych bigosów.

Bigos z cukini z parówkami i buraczkiem

Składniki:

Bigos z cukini z parówkami i buraczkiem

 

  • cukinia - 1 średniej wielkości
  • burak czerwony - 1 sztuka nie za duży
  • kapusta pekińska - 2 liście
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 2 łyzeczki
  • natka pietruszki
  • wegeta
  • przyprawa do bigosu
  • parówki cielęce - pół kg

Sposób przygotowania:

Bigos z cukini z parówkami i buraczkiem
Wszystkie warzywa umyć dokładnie. Cukinię, buraka, marchewkę, pietruszkę i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować. W garnku zagotować ok. 500ml wody z łyżeczką wegety i wrzucić wszystkie pokrojone warzywa. W czasie kiedy warzywa będą się gotowały parówki pokroić na krążki. Gdy warzywa będą miękkie dodać parówki i przecier pomidorowy i pogotować jeszcze ok.5 minut, doprawić przyprawą do bigosu.