Strona główna Bigos z czerwonej kapusty

Bigos z czerwonej kapusty
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Bigosy « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Bigos z czerwonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bigos


trudność: łatwe
czas:

Bigos z czerwonej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty,
  • 300 g jabłek,
  • ¾ kostki masła,
  • 100 ml czerwonego wina,
  • 200-300 g kiełbasy,
  • 2 cebule,
  • ocet,
  • cukier,
  • pieprz i sól do smaku.

Bigos z czerwonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę
poszatkować, ugotować w niedużej ilości wody. Dodać obrane i pokrojone w kostkę
jabłka z cukrem. W rondlu rozpuścić masło, obsmażyć na nim pokrojoną cebulę i
kiełbasę. Połączyć z kapustą  i jabłkami.
Dodać czerwone wino. Wszystko razem dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą,
octem winnym i czarnym mielonym pieprzem. 


 


 


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z czerwonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie Tradycyjny bigos
Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki Tradycyjny bigos
Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi Bigos Babci Wandy
Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami  Bigos z mięsem i kiełbasą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane