Strona główna Bigos z czerwonej kapusty

Bigos z czerwonej kapusty
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Bigosy « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Bigos z czerwonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bigos


trudność: łatwe
czas:

Bigos z czerwonej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty,
  • 300 g jabłek,
  • ¾ kostki masła,
  • 100 ml czerwonego wina,
  • 200-300 g kiełbasy,
  • 2 cebule,
  • ocet,
  • cukier,
  • pieprz i sól do smaku.

Bigos z czerwonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę
poszatkować, ugotować w niedużej ilości wody. Dodać obrane i pokrojone w kostkę
jabłka z cukrem. W rondlu rozpuścić masło, obsmażyć na nim pokrojoną cebulę i
kiełbasę. Połączyć z kapustą  i jabłkami.
Dodać czerwone wino. Wszystko razem dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą,
octem winnym i czarnym mielonym pieprzem. 


 


 


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z czerwonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z prawdziwkami Bigos z kapusty pekińskiej Kapuściany kociołek
Zupa warzywna z pomidorami Bigos wieloskładnikowy Kapusta duszona z pomidorami
Leczo z cukinii z fasolka szparagową Bigosik na lato Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów
Bigosik z młodych warzyw Bigos z cukinii i pomidorów Proste leczo Elfi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane