Strona główna Bigos z czerwonej kapusty

Bigos z czerwonej kapusty
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Książka kucharska wyd. Printex II

Bigosy « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
Bigos z czerwonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bigos


trudność: łatwe
czas:

Bigos z czerwonej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty,
  • 300 g jabłek,
  • ¾ kostki masła,
  • 100 ml czerwonego wina,
  • 200-300 g kiełbasy,
  • 2 cebule,
  • ocet,
  • cukier,
  • pieprz i sól do smaku.

Bigos z czerwonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę
poszatkować, ugotować w niedużej ilości wody. Dodać obrane i pokrojone w kostkę
jabłka z cukrem. W rondlu rozpuścić masło, obsmażyć na nim pokrojoną cebulę i
kiełbasę. Połączyć z kapustą  i jabłkami.
Dodać czerwone wino. Wszystko razem dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą,
octem winnym i czarnym mielonym pieprzem. 


 


 


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z czerwonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wg Gosi z kalafiorem Bigos z papryką czerwoną Leczo z średnio dojrzałych pomidorów
Smaczny, grzybowy bigos Klasyczny bigos na kiszonej kapuście Kapusta podsmażana z pieczarkami i białym winem
Pyszny,  mięsny bigos Żeberka na kapuście. Bigos z młodej kapusty pod beszamelem
Leczo warzywne z młodą kapustą Bigos z młodej kapusty z pieczarkami Bigos z młodej kapusty

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane