Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Bigos z grzybami z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bigos ten jest tak naprawdę idealną propozycją dla leniuchów, wystarczy wszystko poszatkować, wymieszać włożyć do piekarnika i czekać.

Bigos z grzybami z piekarnika

Składniki:

Bigos z grzybami z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Bigos z grzybami z piekarnika
Kiszoną kapustę płucze, odciskam i kroję drobno. kapustę białą szatkuję - mieszam wszystko w misce. Grzyby suszone łamie na mniejsze kawałki, zalewam je bulionem i dostawiam na 10 minut. Do naczynia żaroodpornego przekładam kapusty, dodaje pokrojoną w kosteczkę cebule, solę, dodaję pierz liść laurowy i ziele angielskie, następnie grzyby z bulionem - mieszamy, przykrywam pokrywką. Wstawiam na około 2 h do piekarnik na 180 - 190 stopni.