SUPERPRZEPIS

Bigos z kabaczka

         
ocena: 4/5 głosów: 10
Bigos z kabaczka Więcej zdjęć (2)

Pyszne jednogarnkowe danie, nie wymagające zbytnio pracy. Bigos bardzo lubi moja rodzina podaję ze świeżym pieczywem.

Składniki:

Bigos z kabaczka

 

  • 1 duży kabaczek

 

  • 2 małe cebule

 

 

  • 2 laski kiełbasy

 

 

 

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Bigos z kabaczka
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na patelni na oleju, dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę.

Obranego i oczyszczonego kabaczka kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty.

Dusimy do miękkości warzyw, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze przez kilka minut.
Bigos z kabaczka
Wszystkie warzywa dusimy na patelni, bigos jest pyszny.

Tagi:

bigos kabaczki