SUPERPRZEPIS

Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Bigos z kapusty kiszonej i cukinii Więcej zdjęć (5)

Pyszny smak bigosu wzbogacony cukinią.

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej i cukinii
Z kapusty odcisnąć sok, drobno ją pokroić. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem. Mięso umyć, osuszyć wraz z okrawkami wędlin pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać do gotującej się kapusty. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, przyprawić kucharkiem. Wraz z pieczarkami dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać, gotować do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodą. Dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Wymieszać. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Bigos z kapusty kiszonej i cukinii
Pokrojoną kapustę podlać wodą, gotować pod przykryciem.
Bigos z kapusty kiszonej i cukinii
Podsmażone mięsko i wędlinę dodać do gotującej się kapusty.
Bigos z kapusty kiszonej i cukinii
Do bigosu dodać pieczarki i podsmażoną cukinię.
Bigos z kapusty kiszonej i cukinii
Wymieszać z koncentrater pomidorowym i przyprawami.