Bigos z kapusty kiszonej zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna potrawa szybka w przygotowaniu

Bigos z kapusty kiszonej zapiekany

Składniki:

Bigos z kapusty kiszonej zapiekany

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 30 dag kiełbasy
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • pieprz, sól
  • ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty kiszonej zapiekany
Kapustę kiszoną ugotować odlać wodę.Kiełbasę, boczek cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do kapusty wymieszać dodać przecier pomidorowy doprawić do smaku solą i pieprzem można dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlaćniewielką ilością rosołu doprawić - zapiec w piekarniku.