edyta1

edyta1

Kucharz
[Przepisów: 10]

Bigos z kapusty pekińskiej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo szybka potrawa. Jak znalazł, kiedy trafią się niespodziewani i głodni goście.

Bigos z kapusty pekińskiej

Składniki:

Bigos z kapusty pekińskiej

  • 2 kapusty pekińskie
  • 2 marchewki
  • pół kg cienkiej kiełbasy
  • 2 małe cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • wegeta, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Bigos z kapusty pekińskiej

Kapustę pokroić dość drobno, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu odlać wodę i ponownie nalać i gotować około 20-30 min. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić, następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Składniki podsmażyć, następnie wrzucić do garnka z kapustą, dodać 2 łyżki koncentratu i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawy do smaku i gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca: