Strona główna Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

edyta1 - Przepis na: Bigos z kapusty pekińskiej offline

Kucharz
Przepisy: 10
Bigos z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Bardzo szybka potrawa. Jak znalazł, kiedy trafią się niespodziewani i głodni goście.


trudność: łatwe
czas:

Bigos z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 2 kapusty pekińskie
  • 2 marchewki
  • pół kg cienkiej kiełbasy
  • 2 małe cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • wegeta, pieprz, sól

Bigos z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić dość drobno, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu odlać wodę i ponownie nalać i gotować około 20-30 min. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić, następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Składniki podsmażyć, następnie wrzucić do garnka z kapustą, dodać 2 łyżki koncentratu i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawy do smaku i gotowe. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kapusty pekińskiej (strona 1 z 1)  
klemens

klemens
offline

2010-08-31 14:48
Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.
Skomentuj
Oceń:
0
edyta1

edyta1
offline

2010-08-31 14:52
klemens napisał(a):

Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.

wkrótce przepis na zupę gulaszową - super rozgrzewa
Skomentuj
Oceń:
0
klemens

klemens
offline

2010-08-31 22:21
Czekam na tą zupkę.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Ogórki z cebulką Pomarańczowa surówka Delikatna surówka z jabłkiem
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty Kapusta zasmażana z boczkiem
Paprykowa pasta ajwar Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane