Strona główna Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

edyta1 offline

Kucharz
Przepisy: 10
Bigos z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Bardzo szybka potrawa. Jak znalazł, kiedy trafią się niespodziewani i głodni goście.


trudność: łatwe
czas:

Bigos z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 2 kapusty pekińskie
  • 2 marchewki
  • pół kg cienkiej kiełbasy
  • 2 małe cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • wegeta, pieprz, sól

Bigos z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić dość drobno, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu odlać wodę i ponownie nalać i gotować około 20-30 min. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić, następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Składniki podsmażyć, następnie wrzucić do garnka z kapustą, dodać 2 łyżki koncentratu i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawy do smaku i gotowe. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kapusty pekińskiej (strona 1 z 1)  
klemens

klemens
offline

2010-08-31 14:48
Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.
Skomentuj
Oceń:
0
edyta1

edyta1
offline

2010-08-31 14:52
klemens napisał(a):

Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.

wkrótce przepis na zupę gulaszową - super rozgrzewa
Skomentuj
Oceń:
0
klemens

klemens
offline

2010-08-31 22:21
Czekam na tą zupkę.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Sos grzybowy z kurek Glazurowane marchewki Jesienna surówka
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Kolorowa pasta kanapkowa Schab na kanapki z szynkowara Surówka z kapusty pekińskiej i dyni
Surówka z marchewki,jabłka i pietruszki Sos beszamelowy Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane