Strona główna Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

edyta1 - Przepis na: Bigos z kapusty pekińskiej offline

Kucharz
Przepisy: 10
Bigos z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Bardzo szybka potrawa. Jak znalazł, kiedy trafią się niespodziewani i głodni goście.


trudność: łatwe
czas:

Bigos z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 2 kapusty pekińskie
  • 2 marchewki
  • pół kg cienkiej kiełbasy
  • 2 małe cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • wegeta, pieprz, sól

Bigos z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić dość drobno, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu odlać wodę i ponownie nalać i gotować około 20-30 min. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić, następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Składniki podsmażyć, następnie wrzucić do garnka z kapustą, dodać 2 łyżki koncentratu i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawy do smaku i gotowe. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kapusty pekińskiej (strona 1 z 1)  
klemens

klemens
offline

2010-08-31 14:48
Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.
Skomentuj
Oceń:
0
edyta1

edyta1
offline

2010-08-31 14:52
klemens napisał(a):

Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.

wkrótce przepis na zupę gulaszową - super rozgrzewa
Skomentuj
Oceń:
0
klemens

klemens
offline

2010-08-31 22:21
Czekam na tą zupkę.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Domowe pity do kebaba Marynowane winogrona Jajeczna pasta z kurczakiem
Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką Uszka z grzybami Proziaki z bieszczad
Sos grzybowo-śmietanowy Kapusta biała z koperkiem i fasolką Sos ze świeżych podgrzybków
Kapusta czerwona z koperkiem Surówka z kapusty i kalarepy Kapusta kiszona zasmażana z fasolą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj