Strona główna Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

edyta1 - Przepis na: Bigos z kapusty pekińskiej offline

Kucharz
Przepisy: 10
Bigos z kapusty pekińskiej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Bardzo szybka potrawa. Jak znalazł, kiedy trafią się niespodziewani i głodni goście.


trudność: łatwe
czas:

Bigos z kapusty pekińskiej - SKŁADNIKI:

  • 2 kapusty pekińskie
  • 2 marchewki
  • pół kg cienkiej kiełbasy
  • 2 małe cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • wegeta, pieprz, sól

Bigos z kapusty pekińskiej - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę pokroić dość drobno, zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu odlać wodę i ponownie nalać i gotować około 20-30 min. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić, następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Składniki podsmażyć, następnie wrzucić do garnka z kapustą, dodać 2 łyżki koncentratu i wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać przyprawy do smaku i gotowe. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kapusty pekińskiej (strona 1 z 1)  
klemens

klemens
offline

2010-08-31 14:48
Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.
Skomentuj
Oceń:
0
edyta1

edyta1
offline

2010-08-31 14:52
klemens napisał(a):

Jak bigos to jutro zrobię, odezwę się jak skosztuję.

wkrótce przepis na zupę gulaszową - super rozgrzewa
Skomentuj
Oceń:
0
klemens

klemens
offline

2010-08-31 22:21
Czekam na tą zupkę.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Sałatka z fasolki szparagowej - w słoiki Sałatka z fasolki szparagowej z ogórkami - w słoik Kajzerkowe bułeczki
Surówka porowa z papryką Surówka z pekińskiej z dostkiem brokuła Soczewica w ostrym sosie
Surówka z kalarepki i marchewki Sałatka z marchwi i  jabłka Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane