Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Bigos z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny i bardzo szybki w przygotowaniu bigos. Tradycyjny gotuję się nawet do kilku dni . Ten powstaje w niecałe 2 godziny . Polecam wszystkim zapracowanym

Bigos z kiełbasą

Składniki:

Bigos z kiełbasą

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z kiełbasą
Kapustę opłukać i pokroić na drobniejsze kawałki.Wrzucić do garnka wlać szklankę wody i gotować około 20 minut.Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Kiełbasę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty. Przyprawić. Wlać pół szklanki wody i dusić jeszcze 1 godzinę co jakiś czas mieszając.