Strona główna Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
goofy9 - Przepis na: Bigos z kiszonej kapusty offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1007
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Bigos z kiszonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dzięki długiej pasteryzacji bigos możemy przechowywać do 3 miesięcy w słoikach


trudność: średne
czas:

Bigos z kiszonej kapusty - SKŁADNIKI:

Bigos z kiszonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę odciskamy z nadmiaru kwasu i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Dodajemy wcześniej pokrojony i podsmażony por i cebulę. Oczyszczone grzyby, kroimy w kostkę i gotujemy, podsmażamy. Odcedzamy. Oczyszczone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy przyprawami, dodajemy tłuszcz i zapiekamy około 1 1/2 godziny w piekarniku w 190 stopniach, studzimy i kroimy w niewielką kostkę. Łączymy z kapustą. Dodajemy grzyby, bigos doprawiamy do smaku, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze 40 minut by smaki dobrze się połączyły. Gorący bigos przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy 90 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kiszonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Kapuściany kociołek Zupa warzywna z pomidorami Bigos wieloskładnikowy
Kapusta duszona z pomidorami Leczo z cukinii z fasolka szparagową Bigosik na lato
Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów Bigosik z młodych warzyw Bigos z cukinii i pomidorów
Proste leczo Elfi Bigos wg Gosi z kalafiorem Bigos z papryką czerwoną

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane