Strona główna Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
goofy9 - Przepis na: Bigos z kiszonej kapusty offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1027
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Bigos z kiszonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dzięki długiej pasteryzacji bigos możemy przechowywać do 3 miesięcy w słoikach


trudność: średne
czas:

Bigos z kiszonej kapusty - SKŁADNIKI:

Bigos z kiszonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę odciskamy z nadmiaru kwasu i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Dodajemy wcześniej pokrojony i podsmażony por i cebulę. Oczyszczone grzyby, kroimy w kostkę i gotujemy, podsmażamy. Odcedzamy. Oczyszczone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy przyprawami, dodajemy tłuszcz i zapiekamy około 1 1/2 godziny w piekarniku w 190 stopniach, studzimy i kroimy w niewielką kostkę. Łączymy z kapustą. Dodajemy grzyby, bigos doprawiamy do smaku, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze 40 minut by smaki dobrze się połączyły. Gorący bigos przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy 90 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kiszonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane