SUPERPRZEPIS

Bigos z kiszonej kapusty

  • goofy9 goofy9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Bigos z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (3)

Dzięki długiej pasteryzacji bigos możemy przechowywać do 3 miesięcy w słoikach

Składniki:

Bigos z kiszonej kapusty

Sposób przygotowania:

Bigos z kiszonej kapusty

Kapustę odciskamy z nadmiaru kwasu i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Dodajemy wcześniej pokrojony i podsmażony por i cebulę. Oczyszczone grzyby, kroimy w kostkę i gotujemy, podsmażamy. Odcedzamy. Oczyszczone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy przyprawami, dodajemy tłuszcz i zapiekamy około 1 1/2 godziny w piekarniku w 190 stopniach, studzimy i kroimy w niewielką kostkę. Łączymy z kapustą. Dodajemy grzyby, bigos doprawiamy do smaku, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze 40 minut by smaki dobrze się połączyły. Gorący bigos przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy 90 minut.