Strona główna Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
goofy9

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1053
zdjęcia: 1 z 3
Bigos z kiszonej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dzięki długiej pasteryzacji bigos możemy przechowywać do 3 miesięcy w słoikach


trudność: średne
czas:

Bigos z kiszonej kapusty - SKŁADNIKI:

Bigos z kiszonej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę odciskamy z nadmiaru kwasu i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Dodajemy wcześniej pokrojony i podsmażony por i cebulę. Oczyszczone grzyby, kroimy w kostkę i gotujemy, podsmażamy. Odcedzamy. Oczyszczone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, oprószamy przyprawami, dodajemy tłuszcz i zapiekamy około 1 1/2 godziny w piekarniku w 190 stopniach, studzimy i kroimy w niewielką kostkę. Łączymy z kapustą. Dodajemy grzyby, bigos doprawiamy do smaku, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na niewielkim ogniu jeszcze 40 minut by smaki dobrze się połączyły. Gorący bigos przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy 90 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos z kiszonej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos świąteczny Wegański bigos warzywny z białkową lekką wkładką Tradycyjny bigos z mięsem, grzybami i śliwkami
Bigos świąteczny na rosole Bigos z kapusty kiszonej Bigos z pieczarkami
Bigos domowy mięsny Bigos pikantny z czosnkiem Bigos z grzybami z piekarnika
Bigos na czerwonym winie Bigos z białej kapusty z warzywami i schabem Bigos mojej mamy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane