Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Bigos z mięsem z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę marchew i pieczarkiw paski, a kapustę szatkujemy. Piersi z kurczaka myjemy

Bigos z mięsem z kurczaka

Składniki:

Bigos z mięsem z kurczaka

 

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 kg marchewki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1/2 kg kapusty świeżej
  • 1/2 kg kiełbasy śniadaniowej
  • 3kostki rosołowe
  • 3łyżki ketchupu
  • olej
  • sól,pieprz,majeranek

Sposób przygotowania:

Bigos z mięsem z kurczaka
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę marchew i pieczarkiw paski, a kapustę szatkujemy. Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki , a kiełbasę w drobną kostkę. W garnku lub dużym rondlu rozgrzewamy olej i co 10 minut kolejno wrzucamy przygotowane składniki-zaczynamy od piersi z kurczaka. Dodajemy ketchup , przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiemi wlewamy bulion z kostek. Gotujemy do miękkości.