Strona główna bigos z mieszanej kapusty

bigos z mieszanej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lusi0125

Szef Kuchni
Przepisy: 48
bigos z mieszanej kapusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny i staropolski przysmak


trudność: łatwe
czas:

bigos z mieszanej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg świeżej kapusty
  • 60 dag wieprzowiny i kiełbasy
  • 10 dag boczku
  • garść suszonych grzybów
  • cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

bigos z mieszanej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną zalej małą ilościa wody, podgotować.Świeżą kapustę poszatkuj i gotuj z rozdrobnionymi grzybami. Mięso zrumień razem z boczkiem i włóż do kiszonej kapusty.Duś aż do miękkości. Cebulę usmaż na łyżce smalcu i dodaj do kapusty.Mięso i boczek gdy zmiękną wyjmij i pokrój w kostkę podobnie też kiełbasę.Dodaj przecier,przypraw do smaku solą i pieprzem lub ewentualnie cukrem.Całość zagotuj.Bigos można gotować od 30 do 40 minut jeszcze przez kolejne dwa dni. Gdy dodasz 1/2 szklanki czerwonego wina bigos będzie miał o wiele leszy smak.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do bigos z mieszanej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Szybki bigos wieprzowy Bigos z grzybami Smażone kiełbaski na słodkim bigosie
Tradycyjny bigos Bigos na bogato z leśnymi grzybami Bigos Rzeźnicki
Tradycyjny bigos Bigos z kiszonej kapusty Bigos tradycyjny wg Kasi
Bigos Babci Wandy Staropolski bigos       Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane