Strona główna bigos z mieszanej kapusty

bigos z mieszanej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lusi0125 - autor przepisu bigos z mieszanej kapusty offline

Szef Kuchni
Przepisy: 48
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
bigos z mieszanej kapusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny i staropolski przysmak


trudność: łatwe
czas:

bigos z mieszanej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg świeżej kapusty
  • 60 dag wieprzowiny i kiełbasy
  • 10 dag boczku
  • garść suszonych grzybów
  • cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

bigos z mieszanej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną zalej małą ilościa wody, podgotować.Świeżą kapustę poszatkuj i gotuj z rozdrobnionymi grzybami. Mięso zrumień razem z boczkiem i włóż do kiszonej kapusty.Duś aż do miękkości. Cebulę usmaż na łyżce smalcu i dodaj do kapusty.Mięso i boczek gdy zmiękną wyjmij i pokrój w kostkę podobnie też kiełbasę.Dodaj przecier,przypraw do smaku solą i pieprzem lub ewentualnie cukrem.Całość zagotuj.Bigos można gotować od 30 do 40 minut jeszcze przez kolejne dwa dni. Gdy dodasz 1/2 szklanki czerwonego wina bigos będzie miał o wiele leszy smak.



Komentarze do bigos z mieszanej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Tradycyjny staropolski bigos Kapusta z grzybami Bigos Staropolski
Szybki bigos włoski Bigos z kiełbasą Bigos z pieczarkami
Bigos pieczarkowy Mój bigosik ( z kiszonej kapusty) Bigos z kiełbasą i suszonymi grzybami
Drugie życie kapusty z grzybami Bigos Bigos noworoczny
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane