Strona główna bigos z mieszanej kapusty

bigos z mieszanej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lusi0125 - Przepis na: bigos z mieszanej kapusty offline

Szef Kuchni
Przepisy: 48
bigos z mieszanej kapusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny i staropolski przysmak


trudność: łatwe
czas:

bigos z mieszanej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg świeżej kapusty
  • 60 dag wieprzowiny i kiełbasy
  • 10 dag boczku
  • garść suszonych grzybów
  • cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

bigos z mieszanej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną zalej małą ilościa wody, podgotować.Świeżą kapustę poszatkuj i gotuj z rozdrobnionymi grzybami. Mięso zrumień razem z boczkiem i włóż do kiszonej kapusty.Duś aż do miękkości. Cebulę usmaż na łyżce smalcu i dodaj do kapusty.Mięso i boczek gdy zmiękną wyjmij i pokrój w kostkę podobnie też kiełbasę.Dodaj przecier,przypraw do smaku solą i pieprzem lub ewentualnie cukrem.Całość zagotuj.Bigos można gotować od 30 do 40 minut jeszcze przez kolejne dwa dni. Gdy dodasz 1/2 szklanki czerwonego wina bigos będzie miał o wiele leszy smak.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do bigos z mieszanej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane