Strona główna bigos z mieszanej kapusty

bigos z mieszanej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lusi0125 - Przepis na: bigos z mieszanej kapusty offline

Szef Kuchni
Przepisy: 48
bigos z mieszanej kapusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny i staropolski przysmak


trudność: łatwe
czas:

bigos z mieszanej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg świeżej kapusty
  • 60 dag wieprzowiny i kiełbasy
  • 10 dag boczku
  • garść suszonych grzybów
  • cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

bigos z mieszanej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną zalej małą ilościa wody, podgotować.Świeżą kapustę poszatkuj i gotuj z rozdrobnionymi grzybami. Mięso zrumień razem z boczkiem i włóż do kiszonej kapusty.Duś aż do miękkości. Cebulę usmaż na łyżce smalcu i dodaj do kapusty.Mięso i boczek gdy zmiękną wyjmij i pokrój w kostkę podobnie też kiełbasę.Dodaj przecier,przypraw do smaku solą i pieprzem lub ewentualnie cukrem.Całość zagotuj.Bigos można gotować od 30 do 40 minut jeszcze przez kolejne dwa dni. Gdy dodasz 1/2 szklanki czerwonego wina bigos będzie miał o wiele leszy smak.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do bigos z mieszanej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane