Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 312]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 23

Bigos z młodej kapusty robi się niezwykle szybko, wystarczy 30 minut a smaczny i pożywny obiad mamy gotowy.

Bigos z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty

Etap 1:

Bigos z młodej kapusty
Kapustę i suszone śliwki zalać wodą i poddusić.

Kapustę umyć, poszatkować, zalać ok. 2 szklankami wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojone suszone śliwki, dusić pod przykryciem przez ok. 20 minut aż zmięknie.

Etap 2:

Bigos z młodej kapusty
Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć.

W międzyczasie pokroić cebulę i kiełbasę w kostkę, podsmażyć na oleju.

Etap 3:

Bigos z młodej kapusty
Dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem, kminkiem, papryką.

Dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem, kminkiem, papryką wędzoną.

Etap 4:

Bigos z młodej kapusty
Pod koniec duszenia dodać miód oraz koncentrat.

Na końcu wlać miód i koncentrat. Jeszcze chwilę dusić aż smaki połączą się. Podawać z pieczywem.

Tagi:

warzywa bigos