kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wyśmienita młoda kapusta…

Bigos z młodej kapusty

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

  • młoda kapusta
  • pomidory
  • kość schabowa lub żeberka
  • kiełbasa
  • boczek wędzony
  • inne np szynka
  • koperek
  • kostka rosołowa
  • marchew
  • cebula
  • 0lej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
Gotujemy wywar z kości lub żeberek. Szatkujemy kapustę i marchew, wrzucamy na wywar i gotujemy. Podsmażamy cebulę i wędlinę, wrzucamy do kapusty. W między czasie obieramy mięso z kości i dorzucamy do kapusty. Dodajemy pomidory obrane ze skórki drobno pokrojone w kostkę. Jeszcze gotujemy jakieś 15 minut. Na koniec dodajemy posiekany koper.