Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Książka Kucharska: Bigos z młodej kapusty na 9 sposobów

Bigos z młodej kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny bigosik z młodej kiszonej kapusty, wyszedł rewelacyjny

Bigos  z młodej kiszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z młodej kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kiszonej kapusty
Do garnka wkładamy mięso, kapustę kroimy drobno, dodajemy do mięsa, zalewamy wodą do wysokości kapusty, dodajemy ziele i liść oraz łyżeczkę soli - gotujemy do miękkości mięsa,w tym czasie kroimy kiełbasę w kostkę i koperek dość drobno. Kiedy mięso się ugotuje wyciągamy je i kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy do kapusty razem z kiełbasą i gotujemy przez 30 minut, wyłączamy grzanie, dodajemy grzybki mieszamy i zostawiamy na 2 godziny pod przykryciem, następnie podgotowujemy na wolnym ogniu przez około 30 - 40 minut, na koniec dodajemy koperek i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą
Bigos  z młodej kiszonej kapusty
po ugotowaniu mięsa w kapuście kroimy je i dodajemy razem z kiełbasą
Bigos  z młodej kiszonej kapusty
mieszamy całość i w dalszym ciągu podgotowujemy
Bigos  z młodej kiszonej kapusty
dodajemy garść suszonych grzybków i mieszamy
Bigos  z młodej kiszonej kapusty
na koniec dodajemy posiekany koper i doprawiamy